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S1 would like to thank CN3 for taking the time to review TR 22.976 and provide comments in Tdoc N3-000280. S1 is pleased to say that the majority of CN3’s comments have been incorporated in the version of the report sent to TSG#8.  Those comments, which it was not possible to capture in TR 22.976 before it was sent for approval, will be used during the process of drafting the necessary change requests to the 22 series for R00. 

With regard to the specific questions raised by CN3:

Question: to clause 4.4 - Includes comment “List not exhaustive” – so where do the working groups get their complete list of requirements? Note this term is used in several places throughout the document. 

· Answer: This point has been noted and it is appreciated that it is S1’s responsibility to create comprehensive and definitive requirements. S1 plans to address this issue through change requests to the 22 series and a proposal to create a new stage 1 description for the CN IM subsystem. It is hoped that this work will be completed in short period of time so that technical subgroups can make progress with their work. If there are any urgent issues which CN3 feel they need guidance on, CN3 are invited to highlight these issues to S1 at their earliest convenience.  

Question: to clause 4.7: comment to last bullet point. Note: GPRS is a basic service and this sentence states existing basic services are not intended for R00 – Can this be correct?  N3 agrees to this paragraph only if basic service is limited to CS bearer services.

· Answer: It is also the understanding of S1 that this bullet only refers to CS bearer services. 
Question: to clause 7.7.1 - table 2 interworking is shown between IM services and GERAN CS voice services, but NOT between IM services and UTRAN. Is this correct?

· Answer: There is an expectation that where UTRAN coverage is available it will provided access to both CS and PS domains. Therefore, UTRAN (PS) to UTRAN (CS) and GERAN to UTRAN (CS) were not perceived as requirements, due to the presence of UTRAN (PS) in these areas. 

