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1 Introduction
This is report of the following e-mail discussion:

[bookmark: _Hlk93341732][AT116bis-e][041][NR17] HO with PSCell (MediaTek)
	Scope: Treat R2-2200124, R2-2201673 (late), make a reply LS. 
	Intended outcome: Approved LS out
	Deadline: Friday W1

Comment deadline: Thursday Week 1, 1200 UTC

2 Discussion
In [1], RAN4 asked RAN2 what should be the timing reference cell for SMTC of target NR PSCel in NR SA handover to EN-DC.

[bookmark: _Hlk93342053]RAN4 has discussed the requirement for HO with PSCell from NR-SA to EN-DC. If SMTC of target NR PSCell is configured by source NR PCell in RRCConnectionReconfiguration of targetRAT-MessageContainer, it is unclear whether UE shall follow the SMTC window based on the reference timing of target E-UTRA PCell or not.

RAN2 actually already discussed this in last meeting and a draft reply LS is provided in R2-2201673 [2] to simply reply the RAN2 agreement. Companies are invited to check whether you are okay to send the reply LS and any comment on the content in R2-2201673 (copied below for reference).

-----------------------------------------------------------------------------
RAN2 would like to thank RAN4 for the LS on HO with PSCell from NR SA to EN-DC (R4-2120298). RAN2 has already discussed the SMTC timing reference issue in RAN2#116 and concluded as
· [010] RAN2 confirms that UE applies the PSCell SMTC configuration based on the timing reference of target EUTRA PCell for the case of NR SA to EN-DC HO with PSCell addition (if explicit SMTC configuration is present in RRCConnectionReconfiguration).

So, the timing reference cell is E-UTRA PCell in the concerned scenario.
-----------------------------------------------------------------------------

Question 1: Do companies agree to send reply LS as in R2-2201673? Is there any comment on the content ? 

	Company
	Agreed or not
	Comments

	Ericsson
	Agree
	This has been already discussed and agreed in the last meeting. We think that adding the agreements from last meeting in the LS would be enough without having to discuss this once again.

	ZTE
	Agree
	Agree with Ericsson.

	Huawei, HiSilicon
	Agree
	

	Samsung
	Agree
	

	Apple
	Agree
	

	NEC
	Agree
	

	Nokia
	Agree
	Same view as Ericsson.

	Intel
	Agree
	

	Lenovo
	Agree
	

	CATT
	Agree
	

	LGE
	Agree
	

	MediaTek
	Agree (Proponent)
	



Summary:
Full consensus on that the reply LS in R2-2201673 is agreeable.

Proposal 1: The reply LS in R2-2201673 could be approved with revision on correcting the Title and Source (i.e. remove draft in Title and mark source as RAN2).


3 Conclusions	
Base on the discussion in section 2, we propose the following: 

Proposal 1: The reply LS in R2-2201673 could be approved with revision on correcting the Title and Source (i.e. remove draft in Title and mark Source as RAN2).
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