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1	Overall description
CT4 would like to thank CT3 for the LS on Clarification on the API design principles.
CT4 would like to provide the following responses:
Question 1) Which HTTP method (a standard HTTP GET or a custom HTTP POST) should be used by the NF service consumer to retrieve information from the service producer in the scenario where the NF service producer does not own the information requested by the consumer and the service producer needs to further fetch the information from other services?
[CT4 Answer] Use of HTTP GET or HTTP POST only depends on whether the request is safe/idempotent or unsafe/non-idempotent. It does not depend on whether the information is “owned” by the service producer or not.
CT3 may like to refer to Nudm_SDM_Get procedure in 3GPP TS 29.503, Clause 5.2.2.2, where GET Method is used to download UE Subscription data from UDM. UDM may further need to download the data from UDR. 
Hence, use of GET is valid in above scenario, and has been used in existing APIs.
Question 2) If a custom operation is used, then what is the criteria to decide whether associated resource is needed or not?
Question 3) whether a resource can be associated only with a custom operation?
[CT4 Answer] A custom operation without associated resource is not expected to modify any resource in the server. 
Refer Annex C.4 of 3GPP TS 29.501:
When the custom operation is not associated with any resource but with the service, it acts as an executable function with input parameters and returns the result of the executed function in the response body, not modifying any resource.
A resource can be associated with both standard methods, and/or custom operations. 
CT4 would like to highlight that according to guidelines in 29.501, it is preferable use REST-style service operations where possible. It is good to associate a resource with an operation wherever possible; this is also useful when additional operations may be defined on the parent resource in future.
2	Actions
To CT3
ACTION: 	CT4 kindly requests CT3 to take the above information into account
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