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[bookmark: _Hlk109550030]1	Overall description
[bookmark: _Hlk109550148]In the current TS 23.503, clause 6.1.3.5:
	Network Slice Replacement
	The SMF reports the event of change between S-NSSAI and Alternative S-NSSAI to PCF when the SMF determines that the PDU Session and SM Policy Association can be retained. The SMF provides Alternative S-NSSAI when the PDU Session is transferred from S-NSSAI to Alternative S-NSSAI.
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According to the LS reply to SA4 in S2-2309692, SA2 indicates that the network slice replacement procedure should be transparent to the Application Function and Application Provider:
Q3. Are the Application Function and the Application Provider notified when the network slice replacement procedure is invoked by the 5G System?
Answer: No. SA2 believes that the network slice replacement procedure should be transparent to the Application Function and the Application Provider.
Question 1: According to the above, when the original S-NSSAI is replaced by an Alternative S-NSSAI, should both the original S-NSSAI and the Alternative S-NSSAI be provided by the SMF to the PCF and should both data be stored in both PCF and BSF so that the PCF/BSF can identify the PDU session/PCF associated to the AF request? (example: during Npcf_PolicyAuthorization_Create service operation trigger from the AF)
Question 2: For the case where the original S-NSSAI is recovered and then the PDU session is transferred back to the original S-NSSAI, what information (if any) is expected that the SMF provides to the PCF and then the PCF to the BSF?
Question 1: Can there be a case where the network may assign same “Alternative S-NSSAI” for different initial S-NSSAI? (e.g. S-NSSAI 1 and S-NSSAI 2 replaced with S-NSSAI 3 as the alternative S-NSSAI). If yes, then the SMF needs to provide the initial S-NSSAI that is again replacing the alternative S-NSSAI, once available? 
Question 3: When the Alternative S-NSSAI becomes unavailable and the Original S-NSSAI is not yet recovered, can an additional Alternative S-NSSAI be selected? In this case, how should that be reported to the PCF and then to the BSF?
In the current TS 23.501, clause 5.15.19:
-	If the PCF detects that an S-NSSAI becomes unavailable or congested for a UE (e.g. based on OAM or NWDAF analytics output), it sends access and mobility related policy notification to the AMF. The notification may include an Alternative S-NSSAI which can be used by the AMF to replace the S-NSSAI. The PCF notifies the AMF when the S-NSSAI is available again for the UE.
The AMF determines the Alternative S-NSSAI for a UE registered with the S-NSSAI based on the notification from NSSF or PCF, or based on local configuration if the NSSF or PCF do not provide an alternative S-NSSAI. The Alternative S-NSSAI shall be supported in the UE Registration Area. If AMF cannot determine the Alternative S-NSSAI for the S-NSSAI, e.g. PCF or NSSF doesn't provide Alternative S-NSSAI, the AMF may further interact with the PCF to determine the Alternative S-NSSAI. The event trigger in AMF for interacting with PCF is described in clause 6.1.2.5 of TS 23.503 [45]
Question 42: Is the above requirement applicable only in case of non-roaming scenario? Or possible during roaming LBO scenario? The above requirements with respect to PCF function, are applicable in case of both non-roaming scenario and roaming LBO scenario? If yes, then does the V-PCF need mapping of V-PLMN S-NSSAI with H-PLMN S-NSSAI information for network slice replacement policy decision during roaming LBO scenario? 

In the current TS 23.501, clause 5.15.19:
Based on the notification above from NSSF or PCF or OAM, the AMF may determine that an S-NSSAI is to be replaced with Alternative S-NSSAI. For roaming case, the AMF may receive network slice availability notification of the HPLMN S-NSSAI from NSSF in the HPLMN via NSSF in VPLMN, to trigger the Network Slice Replacement of the HPLMN S-NSSAI as described in clause 5.15.6.
Question 3: Is the above requirement applicable only in case of Home Routed Roaming scenario?
2	Actions
To SA2
ACTION: 	CT3 kindly asks SA2 to answer the above questions and update the SA2 specifications if necessary.
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