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1	Overall description
As specified in the clause 5.3 of TS 33.434 v0.4.0, the VAL server may request key material applicable to particular SEAL service, VAL client or user. CT3 seeks clarifications on SEAL KM Request message from VAL server to Key Management server, as specified in the clause 5.3.2. 
CT3 asks SA3 to clarify the following:
Q1. Need clarity on the “Version” information element. What is the purpose of this version? Is it used to identify a key version or a message version for the reference point?Does this refer to the Open API version? What is meant by version of the SEAL key management request and how it is initialized to 0.0.0. 
Q2. On ClientID that maps to the VAL client, there is no explicit requirement in TS 23.434 requiring a VAL server to support VAL client id. Is ClientID needed only for KM-UU? Or it is also applicable for KM-S reference pointwhen VAL server sends the SEAL KM Request message to the KM Server? 
Q3. Except for identifying the late requests and responses, is there any other requirement of date/time in the KM request and the corresponding KM request response? 
Q4. As per SEAL KM request procedure, the KMS shall verify the SKMSUri is the SKM-S URI of the target SEAL KMS. It is not clear if the SKMSUri is the resource URI where the key information are storedof the Open API or it is a URI on the target KMS that the receiving KMS needs to further use/contact the target KMS via SEAL-E reference point by using the SkmsURI?
[bookmark: _GoBack]Q5. In SEAL KM response message, why is “Payload” optional and what is the meaning of “if the request does not require a payload” in its description? Are these to indicate that there is no provisioned key material specific to the VAL service, VAL user/ue/client in the SEAL KM request? If so, what is the expected behavior for the VAL server, VAL user/ue/client after receiving the response without key?
2	Actions
To SA WG3 group: 
ACTION: 	CT3 kindly asks SA3 to answer the above questions.

3	Dates of next TSG CT WG 3 meetings
3GPP TSG CT3#111e	24th – 28th August 2020	E-Meeting
3GPP TSG CT3#112	12th – 16th October 2020	India, IN


