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1. Overall Description:
For several meetings, CT1 has discussed UE requirements regarding the NSSAI mapping during the transfer of a PDU session between HPLMN and VPLMN, or upon a change of the Allowed NSSAI in the Serving PLMN.

To make progress with this issue, CT1 would like to ask SA2 for a clarification regarding the mapped NSSAI.

In several places in TS 23.501, it is indicated that the mapping to HPLMN S-NSSAIs is optional. See, e.g., in clause 5.15.2.1: 

The optional mapping of Serving PLMN S-NSSAIs to HPLMN S-NSSAIs contains Serving PLMN S-NSSAI values and corresponding mapped HPLMN S-NSSAI values.

CT1 understands that this optionality certainly applies to the non-roaming case. I.e., when the Serving PLMN is the HPLMN, then as a rule it will not provide a mapping.

Question 1: Are there any roaming scenarios where it is optional for the Serving PLMN to provide a mapped S-NSSAI for any of the Serving PLMN S-NSSAIs?

Question 2: If the answer to question 1 is yes, could SA2 please describe for which scenario(s) the Serving PLMN does not need to provide a mapped S-NSSAI for a Serving PLMN S-NSSAI?


2. Actions:
To SA2 group.
ACTION: 	CT1 kindly asks SA2 to answer CT1's questions.

3. Date of Next CT4 Meetings:
CT1#135e	6th - 12th April 2022	electronic meeting
CT1#136e	12th - 20th May 2022	electronic meeting
