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Overall description
RAN4 would like to thank RAN2 for their LS in R2-2306865 and provide response to the following question asked by RAN2.
	1. Overall Description:
RAN2 discussed the RAN4 LS (R4-2306399) on MAC-CE based indication for cross-RRH TCI state switch. RAN2 agreed that It is feasible to specify requested MAC CE. But before progressing with the CRs RAN2 would like to understand and ask for few clarifications.
Therefore, RAN2 would like to seek RAN4’s input for the below questions:
· Question 1: Is it correct RAN2 understanding that the RAN4 LS only affects the MAC CEs intended for indicating target TCI state for PDCCH in 6.1.3.15 in TS 38.321?
· Question 2: Whether the enhanced TCI state indication in 6.1.3.44 of TS 38.321 (i.e., the MAC CE indicates two target TCI states) or the unified TCI state indication in 6.1.3.47 (i.e., the MAC CE indicating a unified states for UL and DL) is intended to be supported for cross-RRH TCI state switch ? 
· Question 3: What is the intended UE behavior (e.g. regarding timing advance handling) upon reception of the MAC CE with indication on the TCI state switch across RRHs? For example, Does UE behavior also depend on the existing RRC parameter highSpeedDeploymentTypeFR2? Is it possible to update timing advance upon reception of the MAC CE with indication on the TCI state switch across RRHs and if not should UE stop uplink transmissions?
2. Actions:
To RAN4 group:.
ACTION: 	RAN2 respectfully asks RAN4 to provide feedback to the questions presented in the LS.



RAN4 response
Regarding question 1 and question 2, the new MAC CE message is applicable to ‘TCI State Indication for UE-specific PDCCH MAC CE’ in 6.1.3.15 in TS 38.321 and ‘Enhanced TCI States Indication for UE-specific PDCCH MAC CE’ in 6.1.3.44 in TS 38.321.
Wherein, to validate the indication to two target TCI states in enhanced TCI indication, a straightforward solution is that each TCI state ID shall be associated with one 1-bit indication.

Regarding question 3, the indication leverages UE to fulfill different requirements as follows:
· For indicated cross-RRH TCI state switching
· Requirements in clause 7.1.2.3 in TS38.133 applies to the first UL transmission after TCI state switch
· UE shall be able to receive PDCCH with the target TCI state after slot n+ THARQ +  + TOk*(Tfirst-SSB + TSSB-proc + Trs + Trs-proc) / NR slot length as presented in clause 8.10.3A in TS38.133  
· For indicated non-cross-RRH TCI state switching 
· Requirements in clause 7.1.2.1 in TS38.13 applies to the first UL transmission after TCI state switch
· UE shall be able to receive PDCCH with the target TCI state after slot n+ THARQ +  + TOk*(Tfirst-SSB + TSSB-proc) / NR slot length as presented in clause 8.10.3 in TS38.133  
Any further operations outside those mentioned above are up to the UE implementation.
Actions
To RAN2:
RAN4 respectfully asks RAN2 to take the above information into account.
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