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1. Introduction
In last RAN4 meeting, RAN4 further discussed RAN5’s question for ModifiedMPR-Behaviour clarification for different power classes, but no consensus can’t reach.
This contribution will continue discuss the remaining questions.
2.  Discussion
Question c): For Rel-16 PC3 UE, is the MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 mandatory or optional? In case it is mandatory then is the Rel-16 UE expected to signal modifiedMPR-Behaviour bit 0=true? 

Since there are two kinds of MPR requirements in Rel-16 UE Spec, therefore, Rel-16 PC3 UE could be have two possible requirements based on the requirements, which requirement should be meet should depend on UE capability. Therefore, for Rel-16 PC3 UE, the MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 is optional. 

Answer c): The MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 is optional for Rel-16 PC3 UE, the Rel-16 UE is optional to signal modifiedMPR-Behaviour bit 0=true.
Question d): For Rel-16 PC3 UE, which version of specification is taken as default MPR requirement, 38.101-2 v16.2.0 or latest version (v16.11.0 released in Apr 2022)? What are the Rel-16 MPR requirements if the UE signals respectively modifiedMPR-Behaviour bit 0=false and modifiedMPR-Behaviour bit 0=true?
As the definitions for the bits in the field modifiedMPRbehavior in the Annex H of 38.101-2 v16.13.0, the PC3 UE will support the described functionality (FR2 power class 3 MPR as defined in clause 6.2.2.3 of 38.101-2 v16.2.0) if indicator set to one. That is, if the capability of modifiedMPRbehavior is absent, the UE doesn’t support FR2 power class 3 MPR as defined in clause 6.2.2.3 of 38.101-2 v16.2.0. Therefore, the requirements in 38.101-2 v16.1.0 and earlier versions are assumed as the default MPR requirement.
Answer d): For Rel-16 PC3 UE, 38.101-2 v16.1.0 and earlier versions are taken as default MPR requirement. The PC3 UE need meet the MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 if the PC3 UE signals modifiedMPR-Behaviour bit 0=ture, if not, the PC3 UE  just need meet the default MPR requirement.
Rel-15 UE, spec version for modifiedMPR-Behaviour

Current description in Rel-15 spec for modifiedMPR-Behaviour hasn’t any confusion in understanding, we prefer not to change it casually. 
Proposal 2: For Rel-15 spec version for modifiedMPR-Behaviour, keep current description:

· FR2 power class 3 MPR as defined in clause 6.2.2.3 of 38.101-2 v16.2.0.
Rel-17 UE, whether modifiedMPR-Behaviour table could be removed

Since the capability of modifiedMPR-Behaviour to an optional calpability to indicate whether UE supports modified MPR behaviour defined since v16.2.0. For a Rel-17 PC3 UE, as the agreements in [1], it shall comply with the improved MPR defined in the latest Rel-17 version of 38.101-2 and may not set this bit 0 to false. This modifiedMPR-Behaviour table not only define how to set the capability but also indicate the entry of this capability, removing the modifiedMPR-Behaviour table will cause some confusion in understanding this capability. To keep align between all specification versions, the table should be kept.
Proposal 3: The modifiedMPR-Behaviour table shall be kept. A Rel-17 UE shall meet the latest version of the Rel-17 specification, a Rel-17 UE shall also indicate bit 0 = ‘true’ (the definition of bit 0 should remain unchanged like all other capability bits in the RRC specification unless extended). 
3. Conclusion

In this contribution, we discussed our understanding for the remaining question, and proposed to reply the remaining questions as:
Proposal 1:

Answer c): The MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 is optional for Rel-16 PC3 UE, the Rel-16 UE is optional to signal modifiedMPR-Behaviour bit 0=true.
Answer d): For Rel-16 PC3 UE, 38.101-2 v16.1.0 and earlier versions are taken as default MPR requirement. The PC3 UE need meet the MPR as defined in 38.101-2 v16.2.0 if the PC3 UE signals modifiedMPR-Behaviour bit 0=ture, if not, the PC3 UE  just need meet the default MPR requirement.

Proposal 2: For Rel-15 spec version for modifiedMPR-Behaviour, keep current description:

· FR2 power class 3 MPR as defined in clause 6.2.2.3 of 38.101-2 v16.2.0.
Proposal 3: The modifiedMPR-Behaviour table shall be kept. A Rel-17 UE shall meet the latest version of the Rel-17 specification, a Rel-17 UE shall also indicate bit 0 = ‘true’ (the definition of bit 0 should remain unchanged like all other capability bits in the RRC specification unless extended). 
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