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1. Introduction 
During email discussion [4], we have below open issues:
	OI Index
	Open issue
	Rapporteur comment

	P1-1
	Discuss support of case 4 where NW signals the pre-configured gap and BWP status via RRC, then UE follows BWP status to activates/deactivates gap upon BWP switching
	RAN4 LS R2-2202615:
If the network provides the activation/deactivation status via RRC signalling, the UE will not use autonomous rules to determine the activation/deactivation status of the pre-configured MG. It will follow the per-BWP status indicated by the network.


	P1-2
	Support pre-configured MG under CA based on BWP switching on a single CC
	RAN4 LS R2-2202615:
Support pre-configured MG under CA but based on BWP switching on a single CC



In this contribution, we would like to discuss P1-2 in this contribution.

2. Discussion 
1 
2 
Issue P1-2: 
RAN4 sends LS [5] to indicate support of pre-configured gap under CA but based on BWP switching on single CC.
Regarding use cases of pre-configured MG, RAN4 has reached the following conclusions: 
	· Support pre-configured MG under CA but based on BWP switching on a single CC



Regarding activation/deactivation of Pre-configured MG, RAN4 has reached the following conclusions:
	· If the network provides the activation/deactivation status via RRC signalling, the UE will not use autonomous rules to determine the activation/deactivation status of the pre-configured MG. It will follow the per-BWP status indicated by the network.



Under CA, there can be BWP switch in any cells. RAN4 LS indicates the support pre-configured MG under CA will be based on BWP switching on a single CC. This statement may have the following interpretations: 
•	Interpretation 1: there is one identified CC (for example, PCell only) where only that CC BWP switch will impact activation/deactivation of pre-configured MG.
•	Interpretation 2: any CC BWP switch will impact activation/deactivation of pre-configured MG.
We think RAN4 LS refers to interpretation 2 as RAN4 didn’t mention any identified CC (cell) needs to be introduced for RRC parameter. BWP switch anyway is always within a single CC but there may be multiple cells that has simultaneous BWP switch. It doesn’t seem to matter if BWP switch happens in a single CC or BWP switch in multiple CC simultaneously, the UE just needs to determine the measurement gap should be activated based on the active BWP in any activated CC accordingly. 
Proposal 1: Pre-configured measurement gap can be applied for CA and the activation of the pre-configured gap is determined based on BWP switch on any activated CC.
Observation 1: No specification change is needed for UE autonomous activation/ deactivation. 

3. Conclusion
[bookmark: _Hlk47081425]Proposal 1: Pre-configured measurement gap can be applied for CA and the activation of the pre-configured gap is determined based on BWP switch on any activated CC.
Observation 1: No specification change is needed for UE autonomous activation/ deactivation. 
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