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1- Status word returned by Delete, Install and Load Open Platform commands

According to TS 23.048 Rel5 specification these commands shall be implemented as defined in Open Platform specification with the restriction that the references to the DAP is not applicable for OTA.

There are currently two interpretations in the AdHoc on the subject:

· Interpretation 1: 
The byte 00 returned by these commands refers to DAP.
‘not applicable’ is interpreted as that references data to DAP shall not be used.
Therefore the byte 00 shall not be sent and to indicate the successful execution of the command ’90 00’ shall be returned. 

· Interpretation 2:
The byte 00 shall be sent in all cases and to indicate the successful execution of the command ’61 01’ shall be returned.

2- Get Response used with RAM output commands

Section ‘8.2.2 SIM Output command’ of TS 23.048 specifies that an output command “shall only occur once in a command string”. In the case of Get Data, used with the menu parameters tag, the Get Response command shall be used to retrieve the data (see section ‘A.1.1.2.1 Menu Parameters‘).

Since Get Data and Get Response are both defined as output commands, there is a conflict between sections 8.2.2 and A.1.1.2.1.

The AdHoc likes the SWG to clarify this behaviour and to resolve the conflict.

Moreover, the AdHoc likes to know if, after RAM output commands and more specifically after case 4 commands, it’s necessary to have a Get Response command or shall the data be retrieved directly in the structure defined in section ‘8.3 Response packets’?

