3GPP TSG-RAN WG2 #99
R2-1708868
Berlin, Germany, 21st – 25th June 2017
Agenda Item:
10.3.3.1 (TS)
Source: 
Fujitsu
Title:
PDCP TP for BSR
Document for:
Decision
1. Introduction
Email discussions on running TS38.321 [NR-AH2#05] was completed [1]. It was agree that the wording “available” would be specified in the BSR procedure. Accordingly, we propose that the wording “available” will be captured in TS38.323.
2. TP for Data Volume Calculation
	Start of TP


5.6
Data volume calculation
For the purpose of MAC buffer status reporting, the transmitting PDCP entity shall consider PDCP Control PDUs, as well as the following as PDCP data volume available for transmission in the PDCP layer:

For SDUs for which no PDU has been submitted to lower layers:

-
the SDU itself, if the SDU has not yet been processed by PDCP, or

-
the PDU if the SDU has been processed by PDCP.

	End of TP


Proposal:
RAN2 is asked to update the current TP for DVC in TS38.323 as shown in the above.
3. Summary of Proposals
Proposal:
RAN2 is asked to update the current TP for DVC in TS38.323 as shown in the above.
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